Bio

© Elisabeth Verwaest

BIO

 

Selm Wenselaers (Edegem, 1983) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Na de studies vertrok hen naar Berlijn om het boek 'De laatste Belgen. Een geschiedenis van de Oostkantons' (Meulenhoff/Manteau) te schrijven en het Vlaams-Nederlands festival Flachlandfest uit de grond te stampen.

In 2008 keerde Selm terug naar Antwerpen en richtte er 'Geheugen Collectief' op, een eigentijds historisch onderzoeksbureau dat naam maakte met het onderzoek naar het oorlogsverleden van Willy Vandersteen.. Daarop volgde 'De kleine Expeditie', een creatief projectbureau dat projecten voor o.a. Antwerpen Kunstenstad, Red Star Line Museum, MAS en het Rubensmuseum realiseerde.

Selm werkt als freelance onderzoeker, dramaturg en productieleider voor musea, productiehuizen en podiumkunstenaars. Hen schrijft artikels voor o.a. De Oorlogskranten, EOS Magazine, Trouw en Knack. In 2014 was Selm vaste gast in het Radio 1 programma 'De bende van Einstein met wekelijkse bijdragen over utopisten. Voor Vlaams-Nederlands Huis deBuren treedt hen regelmatig op als moderator bij nagesprekken.

Met theatermaakster Suzanne Grotenhuis maakte Selm de voorstellingen 'Zwarte Woud Forever' (2012), 'De Ark Trilogie' (2015) en 'On Ice' (2016). 'On Ice' is in september te zien op het TheaterFestival in Antwerpen.

Samen met Ingrid Leonard en Katharina Smets werkt Selm aan de documentaire 'Belgian Americans', die gaat over de nazaten van Belgische migranten in Amerika. Verwacht voor najaar 2017 op CANVAS.

 

 

 

 

 

© 2016 Selm Wenselaers